Dołącz do nas w 5 sekund - zbieraj i dodawaj przepisy, zgłaszaj nowe blogi, dyskutuj na forum i wyłącz reklamy 😄
Przeglądasz wątek Zmiany w serwisie 2025 w dziale Mikser Kulinarny.
Dzień dobry,
Tym,
którzy mnie nie kojarzą przedstawię się, to ja w 2009 stworzyłem ten
serwis będący zrzynką ze śp. durszlak.pl, który to pewnie był zrzynką z
czegoś jeszcze 😉
Jak wszystko internet ewoluuje, ten serwis też, stąd zmiany pod koniec ubiegłego roku. Zdaję sobie sprawie, że coś takiego jak "blogi" czy "własna strona z przepisami" to jest obecnie coś mocno boomerskiego czy tam kiedyś powiedziałoby się oldschoolowego 😉 Tak jak przewidywałem zostaliśmy (jako blogosfera) zmieleni przez facebuki i inne rolki. Po prawdzie powinienem MK zamknąć, ale sentyment mi jeszcze na to nie pozwala, a dodatkowo serwis jest też dla mnie dobrym zawodowym poligonem doświadczalnym, jest tu przecież ponad milion przepisów, ponad 100k zarejestrowanych użytkowników, jest czym w skrócie "zarządzać" 😉
Wracając do meritum, drastycznych zmian wizualnych brak, za to zmian technicznych jest multum, o nich pisał nie będę, bo to nikogo tutaj nie zainteresuje.
Wypunktuję zmiany jakie uważam, za ciekawe:
Na podstawie powyższego zrzutu ekranu:
Tygodniówka została, ale jeśli ktoś ma maila w interia.pl (i ich pochodne domeny) to niech sobie go zmieni na coś "normalnego", bo do Interii ten mailing na pewno nie dotrze (na 99% nie dotrze). Oczywiście ten mailing sam w sobie jest zbędny, bo wystarczy wejść sobie na stronę z przepisami pogrupowanymi tygodniami (menu z lewej).
W najbliższych tygodniach w planach są:
Chętnie poczytam wasze historie i narzekania na Zuckerberga o tym jak zniszczył piękny świat blogów i jak to wasze wpisy na FB docierają do max 5% "subskrybentów" 😉
Racjonalizatorskie i rozsądne uwagi użytkowników też
nie są mi obojętne zazwyczaj, myślę jednak, że mało kto doczyta aż do tego momentu 😉
PS. Jeśli komuś przeszkadzają reklamy, korzysta z serwisu i chciałby żeby mu się ładował szybciej, ma 2 zł na miesiąc to zachęcam do włączenia sobie Premium (link w menu pod awatarem - wyłącz reklamy - 7 dni za darmo 😉.
Fajnie, że jeszcze trzymasz ten ''bajzel'' mimo wszystko, co pewien czas wracam z sentymentem i stwierdzam, że nigdzie indziej po prostu tak szybko i łatwo nie wyszukam przepisów na szamkę 😀 Szkoda, że ludzie tego nie doceniają, nawet wiesz, nie chodzi o jakieś Fejsy czy inne TikToki, po prostu boom na kulinaria i świadomość żywieniową w tej postaci przeminął w mainstreamie... Aczkolwiek nie powiedziane, że stracone na zawsze, bo wszystko lubi powracać 😀 I za to też trzymam kciuki 😀
Czasu się zmieniły, można by książkę napisać jak zmieniła się konsumpcja treści w sieci od 2009 roku...
Trzymam to już chyba wyłączenie dla dużej bazy danych i możliwości eksperymentów technicznych na niej.
No i naiwnie liczę, że może kiedyś tak jak piszesz, wajcha się odwróci 😉